Veelgestelde vragen

Hieronder behandelen wij de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet bij staan, kunt u contact met ons opnemen.

De siliconen kralen en bijtfiguren zijn BPA-vrij en bevatten geen giftige stoffen. De houten kralen en figuren zijn onbewerkt en glad geschuurd. Hierdoor vormen de producten van Flaiirz, met de juiste benadering van de veiligheidsvoorschriften, geen gevaar.

De producten kunnen worden afgespoeld, uitgekookt en in de vaatwasser worden gestopt. Let er echter wel op dat u de producten niet stevig verhit (200°C +).

BPA is een weekmaker dat bijvoorbeeld in plastic terug te vinden is. Hierdoor krijgt plastic de flexibele eigenschap. Wanneer men BPA in grote hoeveelheden binnen krijgt, kan dat een hormoon verstorende werking hebben. Belangrijk dus dat geen van de producten van Flaiirz BPA bevat.

Vaak wordt gedacht dat silicone grotendeels onnatuurlijk is, echter is het tegendeel waar. Silicium en zuurstof zijn namelijk de hoofdbestanddelen van silicone. Soms wordt silicone verward met plastic. Plastic heeft vele malen meer hulpstoffen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan weekmakers om de flexibele eigenschap te krijgen, terwijl dit bij silicone niet het geval is. Siliconen kunnen daarnaast goed tegen zonlicht, warmte, kou en vocht. Silicone geeft een prettige druk op het tandvlees bij het krijgen van tandjes, doordat het zacht is, maar toch stevig. Ook kunnen de producten klappen van vallen opvangen, kan het uitgekookt worden en in de vaatwasser worden gestopt. Let er echter wel op dat u de producten niet stevig verhit (200°C +) of er met scherpe objecten in snijdt.

Wij willen natuurlijk niet dat uw kind, zeker niet op een hele jonge leeftijd, in aanraking komt met chemische stoffen die schadelijke gevolgen kunnen hebben. Door gebruik te maken van een onbehandelde houtsoort, zorgen we ervoor dat uw kind geen chemische stoffen binnenkrijgt via de producten van Flaiirz.

Wanneer u een factuur wilt ontvangen van de aankoop, ontvangen wij graag een mail. Vervolgens zullen wij uw bestelling samenvatten op een factuur en naar uw mailadres terugzenden.

U vindt de producten van Flaiirz zodanig bij uw winkel passen dat u graag de producten aan uw klanten wilt kunnen bieden. Graag ontvangen wij hiervan bericht, zodat wij op de juiste manier een samenwerking vorm kunnen geven.